Brudehår

Henna er naturlig hårfarve, der stammer fra en plante. Henna har i mange tusind år været brugt til at farve håret rødt og til at lave farverige tatoveringer på huden med. Det er altså en skik og en tradition, der går meget langt tilbage.

Undgå en dårlig hårdag til dit bryllup. Vi løfter sløret for smukke håropsætninger, og hvordan du får det perfekte brudehår

Henna vokser naturligt i Egypten, Indien og Nordafrika. I dag gror den dog i store dele af verden, fordi der er mange, der er blevet fascinerede af plantens evner til at farve hud og hår.

Henna hårfarve er altså bare blade fra planten, der er blevet tørret og pulveriset. Hvis du gerne vil farve dit hår uden brug for nogen former for kemi, er det en rigtig god mulighed for dig for at vælge en naturlig hårfarve til det.

Du bør altid vælge rent hennapulver, når du vil farve dit hår. Noget hennapulver er tilsat PPD. Det farver håret sort, men det er også meget energifremkaldende. Det er derfor ikke en god ide, at du bruger det, da du risikerer slem allergi.

Find inspiration til det smukkeste brudehår her. Hvad end du har kort hår til bryllup eller langt hår – er der helst sikkert et fit valg til dig!

Sådan farver du dit hår med henna

Sådan farver du dit hår med henna

Du skal bruge cirka 100 gram henna til at farve skulderlangt hår rødt. Det er altså en god måde for dig for at skifte hårfarve på en naturlig måde.

Det er meget nemt at farve dit hår med henna. Du skal blande en del hennafarve op med tre dele vand. Du skal altså bruge tre gange så meget vand, som du skal bruge hennafarve. Derudover bør du komme lidt citronsaft i farveblandingen. Citronsaften vil gøre, at hårfarven ikke farver din hovedbund eller øvrige hud. For eksempel hvis du kommer til at ramme dig selv i panden med farven. Du bør dog alligevel altid smøre dig ind med creme eller vaseline i de områder, som du risikerer at ramme. På den måde er du sikker på, at din hud ikke bliver misfarvet.

Skal du giftes? Få inspiration til smukt brudehår, der spænder fra elegante opsætninger til moderne frisurer. 

Tag plastikhandsker på, så dine hænder ikke bliver misfarvede, og masser så hennaen ind i håret. Du skal massere det ind fra hovedbunden og ud til hårspidserne. Det er meget forskelligt, hvor længe hennaen skal sidde i dit hår. I nogle tilfælde behøver det bare at sidde i et kvarter. Det er, hvis det ikke skal være så rødt, og hvis du har lyst hår i forvejen. Hvis du har meget mørkt hår, og du gerne vil have meget rødt hår, skal hennaen sidde i op til to timer. Bagefter skyller du farven ud.

Se flere billeder ved fotograf til bryllup