Passion for bryllupsfotografi

Et bryllup er på alle måder, den største af alle festlige begivenheder. Det er det fordi beslutningen om at dedikere sit liv, til et andet menneske, er så stor og altafgørende for hvilken retning, dit liv kommer til at tage i fremtiden. Når du på den måde lader to menneskers skæbner følges ad, ud ad livets lange landevej og lader kærligheden være det store fælles drivhjul, der skal gøre to menneskers livsbane, til en fælles så kan det næsten ikke blive større. Ved et bryllup fejrer man kærligheden imellem to mennesker og ønsker dem al mulig lykke, på deres fælles rejse igennem livet. Der er selvsagt mange følelser på spil i forbindelse med at give hinanden et så stort løfte og det er alle disse følelser, som gerne skal kunne læses i et bryllupsbillede.

Læs mere om den professionelle bryllupsfotograf i København

Passion for bryllupsfotografi

Bryllupsbilledet

Tidligere var det sådan at der, i det hele taget kun meget sjældent blev taget billeder. Det var både dyrt og besværligt så derfor blev det kun, til meget få billeder gennem livet. Men bryllupsbilledet det skulle man have og det skulle blive et billede som, kom til at stå fremme i hjemmet og i begge pars forældres hjem, som et evigt minde om den store dag. Selv om vi i dag tager tusindvis af billeder, så er et bryllupsbillede stadig noget helt særligt. Det er stadig billedet, der cementerer det varige forhold. På den måde har bryllupsbilledet, en helt særlig status. Det er ikke bare et billede af to mennesker, der er glade for hinanden. Det er meget mere end det.

Se vores bryllupsfoto galleri her

Bryllupsbilledet

Et bryllupsbilledes dybere betydning

Som beskuer af et bryllupsbillede, skal du gerne kunne se alle de mange følelser og løfter, som parret har og udveksler med hinanden. Det skal selvfølgelig udstråle stor kærlighed og passion og det må også gerne udstråle, at her er to mennesker, som har viet deres liv til hinanden. Det er et ultimativt løfte og den usikkerhed og ydmyghed, der er forbundet med det, må man også gerne kunne læse ud af billedet. De to hovedpersoner er jo ikke blot, som et glansbillede eller en kransekagefigur symboler, på rendyrket tro håb og kærlighed. De indeholder alle mulige følelser og stemninger på én gang. Hvis du som fotograf, kan fange mange af disse følelsesmæssige facetter i parrets ansigter og i deres kropssprog, så kan billedet afspejle netop de to menneskers tilstand lige i det sekund, der bliver knipset.

Man siger at et billede siger mere end tusind ord. Det mundheld skulle i hvert fald gerne passe, når det kommer til et bryllupsbillede. Selv om et brudepar oplever deres bryllup, som noget helt unikt så er et bryllup, jo samtidig et ritual og en socialt anerkendt måde, at offentliggøre et gensidigt løfte på. Dermed bliver det meget private, til også at være en del af en større sammenhæng og en del af en tradition, der også er med til at binde os sammen som folk.

Et bryllupsbilledes dybere betydning

Bryllupsfotografens opgave

Når det officielle bryllupsfoto skal tages, så er det fotografens opgave at lave et setup, som passer til parrets ønsker og til deres personligheder. Det skal først og fremmest, være et personligt billede og dernæst skal det være taget i nogle omgivelser, som understreger parrets følelser. Sådan et billede, kan tages mange forskellige steder. Mange ynder at få taget en billedserie, på et meget smukt og romantisk sted ude i naturen. Mens andre gerne vil foreviges, foran den kirke de er blevet gift i. Igen andre, foretrækker at blive fotograferet hjemme i deres egen have – eller i et helt andet sted. Her er det vigtigt at bryllupsfotografen følger parrets ønsker og deres personligheder, for der skal gerne være en vis samhørighed, imellem de to hovedpersoner og de omgivelser, som deres bryllupsbilleder skal tages i.

En anden og mindst lige så vigtig opgave for fotografen, er at få parret til at være så naturlige, som mulige på billederne. Sådan et billede er typisk helt opstillet og det kan være noget af en opgave, at hvile i det og være helt naturlig. Da der er tale om et billede, som skal være ”bryllupsbilledet” og måske stå eller hænge fremme, til evig tid så kan, der godt opstå en vis grad af præstationsangst, hos det brudepar, som i forvejen har været super nervøse op til brylluppet og nok stadig er det. Her må den professionelle fotograf, guide parret så de slapper af og er naturlige på billederne.

Bryllupsfotografens opgave

Skønne billeder fra bryllupsdagen og festen

Ud over parret, som naturligvis er begivenhedens hovedpersoner, så foregår der også andre ting i forbindelse med et bryllup end at få taget de mere officielle fotos. Mange par hyrer også fotografen, til at skyde nogle dejlige billeder af gæsterne ved kirken og fra den efterfølgende reception og fest. Her handler det også i høj grad om, at fange en stemning. Ikke kun, som smukke glansbilleder (sådan nogle billeder må der naturligvis også gerne være) men også de, der søde sjove og små kiksede situationer, der opstår i løbet af den store dag. De mange billeder, som bliver taget i forbindelse med et bryllup, er skønne minder at have. Det er særlig rart for brudeparret, som måske ikke altid ser og oplever alt, hvad der foregår i de mange timer, et bryllup varer. Så er det dejligt at kunne sidde efterfølgende og se alle de skønne billeder igennem.

Skønne billeder fra bryllupsdagen og festen
At brænde for bryllupsfotografier

Som fotograf er en opgave, som bryllupsfotograf noget af en stor gave. Man går til opgaven, med lige dele professionalisme og ydmyghed. Det er nemlig en opgave, som kræver stor tillid og indføling. En opgave, der er en super udfordring at få. Et bryllup er en kærlighedsbegivenhed, der er helt unik. Det er helt forståeligt at parret gerne vil, have foreviget denne store dag. Derfor er det fotografens opgave, at få skudt nogle billeder, som er ærlige ægte og naturlige. Han eller hun skal derfor altid, holde sig diskret i baggrunden, samtidig med at vedkommende indfanger stemningen, i sådan en grad at det føles, som at være til stede i det sekund billedet bliver taget, når du efterfølgende kigger på billedet.

Visit Copenhagen in Denmark

Det kræver respekt og ydmyghed. Desuden skal billederne være af højeste kvalitet og sidde lige i øjet både hvad billedkvalitet og motiver angår. Du skal kunne mærke glæden kærligheden og et af livets helt store øjeblikke når du kigger på bryllupsbilleder. Det er det der gør bryllupsfotografens arbejde spændende.