Der er meget at tænke på, når du skal planlægge den store dag – uanset hvornår din bryllupsdag falder i kalenderen. Og lige nu er der nok ekstra god grund til at genoverveje at satse på de store udenlandsbryllupper eller den store bryllups venue.  

Den gode nyhed er, at du heldigvis kan holde bryllupsfesten inden for dit eget hus’ fire vægge. Men hvordan bærer du dig liiige an med at forvandle de hjemlige omgivelser til ren bryllupsidyl?

Vi giver dig 10 gode råd til, hvordan du kan holde en eventyrlig bryllupsfest i eget hus og have.

Se nogle af vores flotteste bryllups venuer og bliv inspireret til din egen bryllupsfest.

Sådan forvandler du dit hjem til en bryllupsfest

Udnyt alle rum i dit hjem

Nu hvor du har besluttet dig for at holde brylluppet på egen grund, er det også vigtigt, at du skalerer dit bryllup efter størrelsen på dit hus. Er der masser af haveplads med græs og terrasseområde, kan det være en fordel at opsætte havetelte, som kan skærme dine gæster for skarp sol, vind og eventuelle regndryp.

Skab et naturligt flow mellem udendørs og indendørs arealer, så gæsterne kan bevæge sig rundt uden at føle sig klemt inde i et lukket hus. Et bryllup er også en god anledning til at give din have en tiltrængt gennemgang. Find gode tips til, hvordan du trimmer din have og græsarealer, så dine gæster frit kan bevæge sig rundt.

Tilrettelæg dagen, så forskellige begivenheder afholdes forskellige steder i dit hjem. Du kan indlede din bryllupsreception i haven med friske cocktails og efterfølgende rykke gæsterne ind i havetelte eller indendørs til selve bryllupsmiddagen.

bryllupsfotograf

Forbered en vejrplan

Da det altid er et sats med vejret i Danmark, kan du komme dårligt vejr i forkøbet med god planlægning og det rette udstyr. Selvom vejrudsigten kan love høj sol i sommerperioden, ville det være en skam, hvis dagen gik i vasken på grund at et regnskyl.

Find et havetelt, som er rumligt nok for dine gæste at opholde sig under, hvis uvejret kommer. Nu hvor du ikke skal bruge penge på leje af bryllupslokaler, kan du med fordel gå på udkig efter et telt, der har den rette finesse og passer til bryllupsindretningen. 

bryllupsfotografer

Vær kreativ med lysopsætningen i haven

De fleste bryllupper strækker sig ud til de sene timer. Derfor kan du op til dagen sørge for, at der er opsat lys, til efter solen går ned. 

Du kan opsætte lyskæder i træer og på statik på forhånd, så du blot skal tænde for lysene, når aftentimerne melder sig. 

Havefakler kan give en næsten eksotisk præg med de levende flammer. Det kan dog være godt at vente med at tænde de levende lys til efter de mindste børn er lagt i seng.

fotograf

Tag bryllupsbilleder steder, der har særlig betydning

Det gamle æbletræ med gyngen eller den lille stakitlåge ved opgangen til dit hus kan være forbundet med gode minder, som du vil give en særlig plads i din mindebog. 

Sammen med bryllupsfotografen kan du inden bryllupsfesten gennemgå de steder, som gemmer på gode minder fra helt særlige stunder. Steder, som giver et personligt præg til bryllupsbillederne, og som fortæller noget helt særligt om jeres bånd som nygifte. 

Hør gerne din bryllupsfotograf for gode ideer til, hvad der vil fungere som baggrund for bryllupsbillederne på selve bryllupsdagen.

Byg din egen bryllupsport

Byg din egen bryllupsport

Måske har du tænkt, at det ikke blot er festen, men selve vielsen, som skal ske hjemme. Bygger du en bryllupsport fra bunden, kan du forberede træværket flere måneder før selve brylluppet. 

Venter du til sommersolen varmer, kan det give dig udfordringer, da du risikerer at malingen ikke holder, hvis du maler, mens det er for varmt

Du kan bygge en simpel bryllupsport af tre lange planker og små træplanker til at stabilisere træværket. Følger du denne simple DIY video, kan du se, hvordan du bygger en bryllupsport trin for trin – så længe du har træværk, sav, målebånd og skruemaskine til rådighed.

Byg din egen bryllupsport

Koordiner med dit cateringfirma

Når bryllupet holdes på egen jord, kan du let komme til at glemme, om du har det rette køkkenudstyr til servering. Når du hyrer et cateringfirma til dagen, bør du vende mulighederne for at leje ekstra udstyr til servering. Mange par ligger inde med deres eget særlige porcelæn til anretningen af bryllupsmaden

Hvis du har mere end 20 gæster til brylluppet, er det ikke sikkert at du har service til alle. Desuden er det godt at forberede cateringfirmaet på, hvor meget service og køkkenudstyr du har til rådighed, så der ikke mangler fade eller knive på dagen.

bryllupsfotograf

Brug arkitekturen til din fordel

Til bryllupsfesten vil dit hus sætte rammerne for dagen. Derfor skal du se dit hus for alle sine særlige egenskaber og muligheder for udsmykning. Måske har du en stor træterrasse eller veranda, der kan indrettes som loungeområde til gæsterne. 

Har du mange træer i haven kan du også indtænke pynt og blomster indretning, der passer til din bryllupspalette. Træerne kan også bruges som skygge til bryllupsgæsterne, hvis solen bager på bryllupsdagen.

Skab plads til underholdning og bryllupsdans

Skab plads til underholdning og bryllupsdans

Selvom bryllupsmiddagen og siddepladser er en nødvendig installation til et bryllup, bør du også have øje for at skabe plads til sjove aktiviteter. Uanset om du har planer om at hyre underholdning udefra, eller holder dig til familiens taler og sange, så er et dansegulv et absolut must til et bryllup. 

Reserver gerne en del af din have eller et rum i huset, hvor der er plads til at lave aktiviteter som spil eller andre selskabslege. Er der mange børn med til dit bryllup, vil de også være taknemmelig for, at der er tænkt på leg og dans – frem for et 8 timer lagt bryllup låst til en stol.

Find charmen i de lokale omgivelser

Bor du tæt på skov eller strand, kan du planlægge en hyggelig udflugt med bryllupsgæsterne til de naturskønne områder. Har du bryllupsfotograf på under hele festen, er en tur til stranden også en oplagt mulighed for at tage en masse flotte billeder som nygift ægtepar. 

Og med mere plads at brede sig på, kan fotografen også indfange nogle dejlige øjeblikke med familie og venner til samlingen af gode bryllupsminder.

bryllupsfotografi

Gør det!

Det er hårdt arbejde at skulle holde en bryllupsfest i sit eget hjem. Men muligheden for at vågne op i sin egen seng efter en hel nat fuld af dans og glade mennesker er en helt unik og uforglemmelig oplevelse. 

Sammen kan I tage dagen derpå i ro og mag, pakke gaver op og genopleve de gode øjeblikke sammen over morgenmaden.