Den ultimative hårfarve guide

Alle brude har ret til at vælge deres egen hårfarve. Lige siden de første mennesker fandt ud af at det var muligt at præge hårets farve ved hjælp af naturens materialer, har det været populær i mange forskellige kulturer selv at vælge sin hårfarve. I de seneste 100 år, har vi ved hjælp af forskellige kemiske metoder fået mange flere farver at vælge i mellem. Og i dag er det umuligt at vide, hvad kvinden der sidder overfor dig i togets naturlige hårfarve er.

brude

Der findes masser af forskelligt materiale på nettet omkring alle typer af make up og skønhedsprodukter, men lige meget hvordan man vender og drejer den, er og bliver at farve hår den mest markante ændring af dit udseende. Det er jo ikke uden grund at dét mest klassiske spiontrick er at skifte frisure.

Der findes to primære grunde til at farve hår

Der findes to primære grunde til at farve hår; For at ændre sin frisure til at være anderledes og mere moderigtig, tiltrækkende eller unik. Den anden store grund til at farve hår er for at bevare sit oprindelige udseende, primært i forbindelse med grå hår.

Målet med denne side er, at hjælpe og besvare mange af de spørgsmål du måtte have omkring hårfarvning. Hvilke farver findes der, hvilke produkter og mærker er de bedste og hvad skal du huske at tænke over før du farver dit hår.

Hårfarvning bliver tit gjort professionelt hos frisøren. Det som oftest meget dyrt og tidskrævende. Vi forstår derfor godt den store gruppe der vælger at gøre det selv derhjemme. Det kan både fungere som en sjov social aktivitet og man har mulighed for at vælge præcis den farve og det produkt man foretrækker. Fordi det er billigere har man også mulighed for at gøre det oftere. En hyppigere farvning vil alt andet lige give et flottere resultat, der ikke findes noget mere afslørende en udgroninger.

Det at det er billigere at klare sin hår farvning derhjemme betyder også at det er meget lettere at bestemme sig for at prøve en ny farve. En ny farve hår kan f.eks. være en sjov happening til en speciel anledning eller bare en festlig aften.

Hårfarveguiden kommer primært til at bestå af tre forskellige sektioner. Den første sektion bliver vores store guide til de forskellige farver af hår man kan have. Den anden del bliver en sektion med masser af tips og tricks til at farve håret og hvordan man plejer det før og efter. Den tredje og sidste del bliver vores forhandler afdeling, hvor vi anbefaler de bedste og billigste steder at købe hårfarve.

De fire typer af hårfarve

Indenfor hårfarvning snakker man primært om fire forskellige typer af hårfarve. Før du vælger hvad du ønsker at bruge af produkter til at farve dit hår, kan det være en meget god idé at sætte sig ind typerne, så du vælger helt rigtigt!

Permanent Hårfarve

Den permanente hårfarve er den absolut kraftigste, men samtidig også den der slider mest på håret. Den fungerer ved hjælp af ammoniak og trækker dybt ind i håret. En permanent hårfarve skal som oftest gro ud og er ikke en god idé, hvis du ønsker at skifte farve regelmæssigt.

Demi-permanent hårfarve

Hvis du forestiller dig en skala fra den semi-permanente til den permanente hårfarve, ville den demi-permanente ligge et sted der i mellem. Den holder længe og er relativ hård ved håret, men ikke helt så stærk som den permanente.

Semi-permanent hårfarve

Den semi-permanente hårfarve er som navnen antyder en halv-permanent farve. Den holder langt bedre end en midlertidig hårfarve, men er på ingen måde lige så hård ved håret som en permanent hårfarve.

Midlertidig hårfarve

De midlertidige hårfarver er et genialt valg, hvis du ønsker at afprøve en ny farve, inden du tager et længerevarende valg. En midlertidig hårfarve kan også være en sjovt måde af have en skør farve en enkelt aften.

Se billeder fra Bryllupsfotograf KBH