Hc elsker asiatisk mad. Han går lidt død i det klassiske køkken ind imellem og trænger til andre smage. Vi har derfor touret København for netop asiatiske restauranter, og flere af dem besøger vi jævnligt. Måden at spise på er ligeså uhøjtidelig som stederne. Man bestiller en masse forskelligt, deler og spiser som det kommer.
Hans gamle favorit er Yans Wok i Bagerstræde. Thomas har spist Yans mad i mere end 15 år på Lai Ho og senest på Vesterbro. Det er Hong Kong cuisine i bedste stil, og man bør prøve de sprøde oksekødstrimler, tigerrejer med sort peber og pak choi, sprød and og pandekager med hoi sin sauce, gyoza og dumplings. Søster Lin på gulvet er altid sød og charmerende. Tsingtao er den perfekte øl til
På Saigon Quan på Godthåbsvej skal man ikke lade sig snyde af den kitschede indretning. Bag plastikblomster og vandfaldsspejle gemmer sig et meget præcist vietnamesisk køkken, der formår at udtrykke den saftighed, friskhed og sammensurium af aromaer, som vietnamesisk køkken er kendt for.
Kommer man tidligt er der stadig friske forårsruller med rejer og gris, de sprøde ruller med svampe er også gode og ligeledes er tamarind suppen og Po suppen (stor!). Grillet oksekød “rul selv” med rispandekager og et orgie af salat, mynte, koriander, bønnespirer m.m. er en af de mest velsmagende hovedretter i byen! Husets hjemmelavede lemonade er anbefalesværdig ved siden af vietnamesisk Saigon øl.
Sushitarian på Gothersgade er også sneget sig ind som en favorit. Vi får altdi god sushi der, og servicen er venlig og effektiv. Start med husets shochu (destilleret saké) on the rocks og en kop misosuppe. Sushien er god og frisk med et indslag af f.eks. ceviche og især husets futomaki kan varmt anbefales.
Umami i St. Kongensgade kan mange ting, og når man ved, hvem der står bag, er man også garanteret en gennemgående høj kvalitet. Boelskifte og Co. laver det bare ordentligt HVER gang, og jeg elsker deres steder (MASH, Sommelier og flere på vej). Egentlig er det et fusionskoncept mellem fransk og japansk, og vi holder især meget af deres sushi.
Hummer tempura med ponzu og chilimayo, deres makiruller med softshellkrabbe og ikke mindst tun sashimi UMAMI style. Edamame med chili fås ikke bedre i byen. Udvalget af sake er imponerende og det er svært at vælge mellem den parfumerede risvin og de fremragende cocktails, der kommer ud fra baren i nederste etage.
Ginger Passion er en moderne cocktailklassiker som jeg nærmest kan crave. Et moderne sted, der holder 100%, og kompetencen og professionalismen på gulvet er ligeledes altid i top